Bio

 1. 1998

  Mistä kaikki lähti

  Robinin musiikkiharrastus alkoi noin 5–vuotiaana, jolloin hän alkoi matkia kaikkea mahdollista musiikkia mitä perheessä kuunneltiin. Robin lauloi auton takapenkillä turvaistuimessa Scorpionsin Lonely Nights -kappaletta, The Rasmusta yms. mitä siihen aikaan radioissa soitettiin. Taisi olla Darudekin yksi niistä. Isä joutui jopa ajelemaan joskus ohi kotitien, kun Robin lauleli biisejä takapenkillä. Hänen musikaalisuutensa huomattiin jo varhain ja myös monet perheen sukulaiset ja ystävät saivat kokea sen lähes puutumiseen asti, koska Robin halusi esiintyä aina kaikissa mahdollisissa juhlissa.

  Avaa
 2. Harrastukset

  Robin harrasti noin viiden vuoden ajan aktiivisesti kilpauintia ÅSK:n  ”paidassa”, entisen huippu-uimari Vesa Hanskin valmennuksessa. Parhaimmillaan vanhemmat kuskasivat häntä treeneihin viitenä päivänä viikossa ja hikoilivat viikonloppuja kisakatsomossa. Robin joutui lopettamaan uintitouhut keväällä 2011 olkapäävaivan vuoksi. Lisäksi ongelmia aiheuttivat levyn äänitysaikataulut sekä kloorivesi, joka aiheutti hänen äänelleen jatkuvasti vahinkoa. Uinti oli hyvä harrastus ja sitä kautta Robin sai paljon kavereita, jotka ovat yhä hänen ystäviään. Tottahan toki hyvän kuntonsa Robin on kyllä hankkinut altaan kaakeleita laskien. Ties kuinka monta tuhatta uintikilometriä on takana.

  Auton ratissakin Robin vietti pari kesää ajamalla kilpaa kartingia, mikä kuitenkin päättyi, kun piti valita purjehduksen ja kartingin välillä. Molemmat kun ovat kesälajeja. Koska purjehduskin on kausiluonteista, piti hankkia uinnin tilalle jokin toinen laji, joka olisi monipuolinen ja samalla jättäisi myös hänen musiikkiharrastukselleen aikaa. Tätä nykyä Robin harrastaa taekwondoa, johon hän päätyi, koska siinä saa lisää notkeutta, se auttaa keskittymisessä ja lihaskunto pysyy yllä.

  Kesäisin Robin purjehtii optimistijollalla, mutta ei kuitenkaan kilpaile. Lisäksi erilaiset temput ovat lähellä Robinin sydäntä: trampoliinihypyt, skeittaus ja skuuttaus lähialueen rampeilla.
  Talvella taekwondon lisäksi Robin laskettelee ja käy hyppimässä pienessä Turun lähialueen laskettelunyppylässä kavereidensa kanssa. Breikkaamistakin tuli kokeiltua noin vuoden verran joskus 8-vuotiaana.

  Avaa
 3. Perheessä ei musiikin osaamista

  Robin ei ole kasvanut kovinkaan musikaalisessa perheessä. Isä ja äiti eivät ole musiikkialalla, eikä perheessä harrastettu musiikkia muuta kuin kuuntelemisen merkeissä. Isä nyt joskus sähkörumpuja takoo, mutta ei sen enempää. Karaokelaulantaakaan ei ole perheessä harrastettu.

  Avaa
 4. 2008

  Staraskaba-laulukilpailu

  Robinin äiti haki pojalleen lauluopetusta netistä, koska Turussa sitä ei ainakaan musiikkiopistossa anneta alle 15-vuotiaille. Silmiin ei kuitenkaan osunut laulunopetusta, vaan netistä ponnahti esiin nuorten valtakunnallinen pop-rock-laulukilpailu Staraskaba. Tästä oikeastaan koko homma lähti käyntiin. Kilpailuun piti lähettää videoitu laulunäyte ja lyhyt esittely. Videoiden perusteella tuomaristo valitsi semifinaaliin kahdeksantoista nuorta (8-15-vuotiasta). Robin lauloi Lapin kesä -kappaleen ilman säestystä Kristian Meurmanin Idols-esitystä mukaellen ja se lähetettiin tuomaristolle.

  Video lähetettiin maaliskuussa 2008 ja juhannukseksi tuli tieto, että Robin oli päässyt jatkoon. Robin oli tällöin 9-vuotias. Hän oli kovasti innoissaan. Staraskaban semifinaali järjestettiin Lempäälässä Ideaparkin lavalla, jossa Robin esitti Lauri Tähkä & Elonkerjuun menevän kappaleen Pauhaava sydän. Ideaparkista Robin jatkoi tietään finaaliin, joka pidettiin Ikaalisten kylpylässä. Siellä Robin esitti yhden tuomariston antaman kappaleen sekä oman esityksen, jossa hän lauloi jälleen Lapin kesän. Robin löi tuomariston ällikällä ja vei voiton kisassa. Kilpailun voitto pani Robinin laulu- ja musiikkiharrastuksen uuteen vauhtiin. Robin sai kilpailun johdosta keikkoja, joilla hän pääsi esiintymään oikealle yleisölle eikä enää vain sukulaisille ja tuttaville. Palkintona kisassa oli mm. päästä lämppäröimään Lovexia Ideaparkin keikalle.

  Avaa
 5. 2009

  New Wave -laulukilpailu

  Robin oli esiintymässä eräillä syntymäpäiväjuhlilla ja yksi paikalla oleva henkilö piti esityksestä sen verran, että ehdotti josko Robin olisi halukas tapaamaan pitkän linjan muusikon ja Idols- tuomarinakin toimineen Kim Kuusen. Kuusella saattaisi olla hyviä ideoita siitä, mitä mahdollisuuksia Robinilla voisi olla lauluhommissa. Tapaaminen järjestyi Helsinkiin ja Kim Kuusi antoi viisaita neuvoja ja opastusta Robinille ja vähän vanhemmillekin. Parin viikon kuluttua Kuusi otti yhteyttä ja kyseli Robinin kiinnostusta lähteä kisaamaan Suomen edustajaksi kansainväliseen New Wave -laulukilpailuun, joka järjestettiin joulukuussa 2009 Moskovassa. Robin kävi Helsingissä esiintymässä New Wave -organisaation tuomaristolle, jotka myös vakuuttuivat ja innostuivat hänen taidoistaan ja näin ollen Robin valittiin kilpailuun mukaan edustamaan Suomea.

  Avaa
 6. 2009

  Vierailu Moskovaan

  Kilpailu oli kaikkea muuta kuin pikku juttu. Täysin tietämättömänä mitä tuleman piti, Robin matkusti äitinsä kanssa Moskovaan, jossa alkoi kahden ja puolen viikon mittainen musiikillinen prässi. Siellä opeteltiin kaikki asiat mitä isossa TV-showssa pitää artistin tietää ja osata. Tämä oli Robinin oma ”Idols-koulu”, jossa piti opetella lauluja myös venäjän kielellä. New Wave -laulukilpailu on Itä-Euroopan suurin laulukilpailu, jota seuraa n. 100 miljoonaa TV-katsojaa. New Wave -kilpailulla on pitkät perinteet aikuisten sarjassa, jossa mm. Koop Arponen on edustanut Suomea. Kilpailun gaalassa ovat vuosien varrella esiintyneet mm. Stevie Wonder, Enrique Iglesias, Montserrat Caballe, Joe Cocker, Robin Gibb ja Roxette.

  Tämä kilpailu olikin Robinin siihen astisen laulajauran kovin ponnistus erityisesti siksi, että kommunikointi suoritettiin venäjäksi. Englannin kielellä ei siis ihan pärjännyt, joten Robinin kokemus kielipainotteiselta englanninluokalta ei paljoakaan auttanut. Tulkin avulla asiat saatiin onneksi hoidettua.

  Robin lauloi ensimmäisenä kilpailupäivänä Phil Collinsin You’ll Be In My Heart, joka ei välttämättä ollut ihan oikea biisivalinta Robinille. Toisena kilpailupäivänä Robin päätti, että ”sama se miten menee, mutta hän vetää täysillä ja vetää sellaisen shown, että tukka lähtee”. Toiseen päivään hän oli valinnut Europen kasaribiisin Final Countdownin, joka oli täynnä energiaa ja draivia, niin että henkikin meinasi loppua. Tästä tykättiin kovasti mutta kolmen parhaan joukkoon Robin ei sijoittunut kuitenkaan omassa ikäsarjassaan. Kisan kuluessa Robin tutustui moniin samankaltaisiin nuoriin ja innostus sen kuin vain kasvoi.

  Avaa
 7. 2010

  Robinin esiintyminen Ukrainassa

  Kesällä 2010 Robinia pyydettiin vierailevaksi artistiksi esiintymään Ukrainaan, Artekiin, jossa järjestettiin sen vuoden New Wave -laulukilpailu. Robin esiintyi TV-lähetyksessä yhdessä ukrainalaisen Vlad Karachukin kanssa, joka sijoittui kolmanneksi 2009 samassa kilpailussa Robinin kanssa. Pojat esiintyivät isolla stadionilla monituhatpäisen yleisön edessä yhdessä vuoden 2008 euroviisuvoittaja Dima Bilanin kanssa. He lauloivat Bilanin euroviisukappaleen Believe. Täällä Robin keräsi iloisella otteellaan paljon huomiota osakseen ja TV-lähetyksellä oli jälleen lähes 100 miljoonaa katsojaa.

  Avaa
 8. 2010

  Keikkailua ja big bandiä

  Ennen Koodi-albumin tekemistä Robin ehti nuoresta iästään huolimatta keikkailla useissa erilaisissa tilaisuuksissa lähinnä poika ja kitara -tyylillä ja laulaa pääosin englanninkielisiä kappaleita. Robin ottaa pianotunteja Turun Seudun Musiikkiopistossa, josta hänet kutsuttiin solistiksi opiston omaan big bandiin. Orkesteria johtaa arvostettu kuubalainen Carlos Del Puerto. Robin on nuorin solisti mitä kyseisellä big bandilla on koskaan ollut. Robin pääsi big bandin kanssa esiintymään muutamaan otteeseen hieman isommallekin lavalle. Lisäksi yhteistä keikkakokemusta Robinin kanssa on alusta saakka kertynyt hänen kaverilleen Sampalle, joka nyttemmin kiertää soittamassa kitaraa kaikilla Robinin keikoilla.

  Avaa
 9. 2010

  Levy-yhtiön kiinnostus heräsi

  Aikakoneesta tuttu ”hittinikkari” Maki Kolehmainen teki taustanauhoja New Wave –laulukilpailua varten ja tutustui niissä merkeissä Robiniin studiollaan. Robinin ällistyttävä ääni sekä kyky käyttää erilaisia tekniikoita laulamisessa hiljensi pitkän linjan tuottajan. ”10-vuotiaan ei pitäisi vielä osata tuollaisia juttuja”, kommentoi Maki jo vuonna 2009. Robinia ei ole koskaan tyrkytetty kenellekään, vaan kaikki jutut ovat tulleet muilta tahoilta. Erään kerran Makin käydessä Universal Music -levy-yhtiössä hän näytti YouTubessa olevan videopätkän TV-esiintymisestä New Wave -kilpailussa, jossa Robin laulaa Final Countdown -kappaleen. Taisipa Maki näyttää pari muutakin YouTubeen laitettua videota Robinin lauluista ja Universal Musicin A&R-päällikkö Hannu Sormunen innostui kovasti kaverista. ”Siistii”, sanoi Robin, joka oli Moskovan reissun jälkeen alkanut haaveilla oman levyn tekemistä. Artistisopimus Universal Musicin kanssa allekirjoitettiin marraskuussa 2010 Robinin ollessa kaksitoista vuotias. Tästä alkoi ensimmäisen levynteon taival.

  Avaa
 10. 2011

  Koodi-albumi

  Koodi-albumin tekeminen oli Robinille pitkä prosessi. Kolmetoistavuotiaalle biisien ja lähinnä sanoitusten teko oli haastavampaa kuin aikuisille. Robin kehittyi albumin teon aikana huomattavasti ja otti laulajana huiman harppauksen eteenpäin. Tuottajan ja artistin välinen luottamus ja kumppanuus otti myös oman aikansa johtuen osaltaan siitä, että asuttiin eri kaupungeissa. Albumin tekeminen alkoi keväällä 2011 ja monen mutkan kautta se valmistui talvella 2012.

  Koodi-albumista tuli hyvin Robinin tyyppinen: iloista rock-pop-musaa, jossa sanoitukset ovat suoraan nuorten elämästä. Idea oli tehdä hyväntuulista ja menevää musiikkia laadukkaasti tuotettuna, mutta ei kuitenkaan liian lässyä. Kaikki laulujen aiheet olivat pitkälti Robinin ideoimia, ja sanoituksista vastasivat pääasiassa Jimi Constantine ja Sana Mustonen. Levy tuotettiin Helsinki Recordsin studiolla, jossa tuottajana toimi Maki Kolehmainen. Levyn sävellyksistä vastasivat Maki Kolehmainen, Jimi Constantine sekä ruotsalainen Mats Tärnfors.

  Avaa
 11. Frontside Ollie

  Robinilla oli idea tehdä biisi jostain urheiluharrastuksesta. ”Aihe lähti siitä, kun oli ajatus tehdä kappale joko laskettelusta, trampoliinihypyistä tai skeittauksesta. Jimiltä tuli kuitenki heti vähän kritiikkiä siitä, että sellaiset ei oikeen kiinnosta ihmisiä, mutta sit Sana Mustonen teki siihen hyvät sanat, jotka sopi mun mielestä just hyvin nuorten elämään. Tän biisin energisyys on se mistä tykkään tosi paljon.”, kertoo Robin.

  Levy-yhtiö järjesti Koodi-albumin valmistuttua eräälle koululuokalle kuuntelutilaisuuden, jossa oppilaita pyydettiin äänestämään parasta biisiä. Frontside Ollie voitti äänestyksen ja valittiin ensimmäiseksi singleksi.

  Kansainvälisiä action-leffoja tehnyt suomalainen ohjaaja Marko Mäkilaakso pyydettiin ohjaamaan Robinin debyyttivideo ja Frontside Ollie kuvattiin turkulaisessa skeittiparkissa yhden päivän aikana joulukuussa 2011.

  Frontside Ollie -video julkaistiin YouTubessa 16.1. 2012 ja siitä tuli ennennäkemätön ilmiö “yhdessä yössä”. Video keräsi muutaman ensimmäisen päivän aikana yli kaksi miljoonaa katsojaa ja muutaman kuukauden sisällä videon kokonaiskatsomismäärä nousi lähes yhdeksään miljoonaan.

  Frontside Ollie sai aikaan myös sellaisen ilmiön, että kappaleesta tehtiin muiden netinkäyttäjien toimesta mitä erilaisempia cover-versioita YouTubeen: remixejä, metalli-, punk-, instrumentaali-, dubstep-, karaoke-, huumori-, yms. versioita. Löytyypä YouTubesta jopa Sunrise Avenuen keikkaversio Robinin hitistä.

  Avaa
 12. 2012

  Listamenestystä

  Frontside Ollie nousi julkaisunsa jälkeen vuorokaudessa Suomen iTunesin ostetuimmaksi kappaleeksi ja Suomen virallisella latauslistalla sijalle neljä. Kaiken kaikkiaan sinkku oli viisi viikkoa virallisen latauslistan ykkösenä ja vielä pidempään Spotify’n kuunnelluin biisi.

  Robinin esikoisalbumi Koodi julkaistiin 22. helmikuuta 2012. Albumi myi päivässä triplaplatinaa eli 60 000 kappaletta. 13. huhtikuuta uutisoitiin, että albumilla on yli 80 000 ostajaa, eli se oli myynyt nelinkertaista platinaa. Kesäkuussa 2012 levymyynti ylitti 100 000 kappaletta ja Robinista tuli kaikkien aikojen nuorin suomalainen artisti, joka on rikkonut maagisen 100 000 myydyn albumin rajan. Koodi-albumia ei kuitenkaan hyväksytty Suomen viralliselle albumilistalle, sillä listalle pääsevät julkaisut, jotka tulevat myyntiin yli kahdeksan euron hinnalla. Koodi-albumi on sen sijaan ollut ennätyksellisesti julkaisustaan lähtien virallisen midprice-listan ykkösenä.

  Spotify kuunnelluin biisi
  Avaa
 13. 2012

  Faija skitsoo ja Hiljainen tyttö

  Albumin tultua ulos julkaistiin vielä kaksi singleä, Faija skitsoo ja Hiljainen tyttö, jotka molemmat olivat muodostuneet keikoilla yleisön suosikeiksi. Molemmista sinkuista tehtiin musiikkivideot. Faija skitsoo –videon ohjasi Frontside Ollien ohjaaja Marko Mäkilaakso ja siinä oli faijan roolissa ‘maailman vahvin mies’ Jouko Ahola, joka on tuttu myös useasta kansainvälisestä elokuvaroolista.

  Hiljainen tyttö –video puolestaan esitteli Robinin lisäksi faneja, jotka olivat olleet mukana kevään keikoilla.

  Avaa
 14. 2012

  Keikkahysteriaa

  Robin teki Koodi-albumin julkaisun jälkeen ensimmäiset live-bändikeikkansa 3.3. Alahärmän Powerparkissa ja 4.3. Helsingin loppuunmyydyssä The Circuksessa. Helsingin keikalla Robin esitteli sittemmin vakiintuneen tavan päättää keikan Frontside Ollien aikana backflipiin, eli takaperinvolttiin.

  Robinin keikat keräsivät keväällä ja kesällä 2012 kauppakeskukset ja keikkapaikat täyteen. Yleisöennätykset menivät rikki monessa paikassa ja fanien yhteislaulu yltyi kaikilla keikoilla ajoittain kovemmaksi kuin bändin soitto ja Robinin oma laulu. Joillakin keikoilla fanien innostus ja määrä kipusi Dingo-hysteriaa muistuttaviin sfääreihin, mutta suuremmilta haavereilta säästyttiin. Yksi nimmarikeikka jouduttiin levynjulkaisukiertueella keskeyttämään turvallisuusriskin vuoksi ja parilla kesäkeikalla faneja pyörtyi kuumuuden takia. Robinilla on onneksi nykyään mukana oma turvallisuushenkilöstö, joka pitää huolen mm. siitä, että yleisön turvallisuus on taattu.

  Avaa
 15. 2012

  Hämeenlinnan Verkatehdas – Back 2 School

  Hämeenlinnan Verkatehtaalla koettiin varsinaista hurmosta, kun Robinilla oli Back 2 School –keikka 18. elokuuta 2012. Tämä suurella vaivalla rakennettu show taltioitiin Solar Filmsin toimesta Robin The Movie -elokuvaan. Verkatehtaalla oli lämmittelynumerona muotinäytös, jossa oli mukana Marjo Sjöroosin lapsimalleja esittelemässä Robinin vaatemallistoa ja muita fanituotteita. Ensimmäiset sata fania päästettiin ennakkoon sisään ja heillä oli tieto, että he pääsisivät seuraamaan soundcheckiä, kunnes Jimi kertoi, että he ovatkin päässeet kuuntelemaan kolme Robinin uutta, ennenjulkaisematonta biisiä. Fanien riemu ja huuto täytti salin ja biisit tuntuivat toimivan heti ensikuulemalta. Mukaan oli kutsuttu myös Brädi yhdessä Robinin kanssa lavalle, kun Puuttuva palanen lähti soimaan. Show’ssa oli mukana nuoria tanssijoita ja osa faneista pääsi lavalle laulamaan yhdessä Robinin kanssa. Tunnelma oli katossa ja äänenvoimakkuus lisääntyi, kun Robin teki temppuja trampoliinilla ensimmäistä kertaa konserttiyleisön edessä.

  Avaa
 16. 2012

  Robinin toinen albumi Chillaa

  Keikkailun ja hurjan suosion saattelemana kesällä 2012 alettiin työstämään Robinille toista levyä, joka julkaistiin 5.10.2012. Chillaa-levyn ensimmäinen single Puuttuva Palanen julkaistiin 12.9.2012, jolloin Robin esitti sen julkisesti ensi kertaa Elämä Lapselle –konsertissa Hartwall Areenalla. Levyjulkkarikeikka houkutteli paikan täyteen innokkaita faneja Helsingin Nosturissa 6.10. 2012.

  Chillaa-albumin taustajoukoissa oli samoja tekijöitä kuin Koodi-levyllä. Tähän levyyn Robin pääsi vaikuttamaan aiempaa vahvemmin tekemällä itse biisejä. Haluan sun palaavan syntyi yhteistyössä Robinin ja hänen kaverinsa, kiertuebändin kitaristi Samuelin kanssa. Kun nuoruus päättyy –kappale taas syntyi yhteistyössä Robinin pitkäaikaisen idolin Lauri Ylösen (The Rasmus) kanssa Laurin aloitteesta. Chillaa-albumia myytiin 25 000 kappaletta sen julkaisua seuranneen viikon aikana ja se nousi Suomen virallisen albumilistan kärkeen. Marraskuuhun 2012 mennessä Chillaa-albumia oli myyty yli 40 000 kappaletta. Menestys oli huikeaa ja sinkun julkaisut saivat jatkoa, kun albumin toinen single Luupilla mun korvissa julkaistiin 9.11.2012

  Avaa
 17. 2012

  Äänenmurroksen aikaa

  Oman jännityksensä toi jo toisen levyn teon aikana havaittavissa oleva Robinin äänen madaltuminen, minkä vuoksi sävellajeja jouduttiin laskemaan ihan reippaasti. Hän oli siitä itsekin vähän huolissaan. Onneksi laulunopettaja Aija Puurtinen oli tullut mukaan kuvioihin jo aiemmin, joten hänen avustuksellaan Robin sai apua tilanteeseen. Loppuvuodesta 2012 elettiin todella kriittisiä aikoja äänen suhteen ja Robinin täytyi pitää erityisen hyvää huolta äänestään ja harjoitella käyttämään sitä eri tavoin.

  Avaa
 18. 2012

  Robinin huikea tarina

  Kustannusosakeyhtiö Tammi lähestyi keväällä 2012 Robinin manageria mielessään kirjoittaa kirja Robinista. Tämä tuntui Robinista aluksi hieman oudolta, koska elokuvankin tekeminen oli vielä kesken. Pienen pohtimisen jälkeen kirjaprojekti kuitenkin toteutui. Kirjan nimeksi tuli Robinin huikea tarina ja se ilmestyi 3.10.2012. Huikean vastaanoton saanut kirja kertoo Robinin matkasta pikkupojasta keikkalavoille, esittelee Robinin lähipiiriä ja bändikavereita sekä paljastaa Robinin lempijutut ja harrastukset. Kirjassa käsitellään myös Robinin levyntekoprosessia (Koodi ja Chillaa) ja fanien kohtaamisia. Kirja oli myös Robinille kanava kiittää uskollisia fanejaan.

  Robinin huikea tarina
  Avaa
 19. 2012

  MTV Awards – Best Finnish Act 2012

  Lokakuussa 2012 tuli levy-yhtiön kautta tieto, että Robin on ehdolla MTV Europen EMA-gaalassa Best Finnish Act – sarjassa. Muita ehdolla olevia, tunnettuja nimiä Robinin lisäksi olivat Cheek, Chisu, Elokuu ja PMMP. Yleisöäänestyksessä voittajaksi tuli Robin, joka lähti edustamaan Suomea Frankfurtissa järjestettyyn MTV EMA -gaalaan 11.11.2012. Robinille kokemus oli kuin olisi ollut Hollywoodissa. Tuolloin Robin tapasi Justin Bieberin managerin Scooter Braunin ensimmäistä kertaa ja myös muita tähtiä.

  Avaa
 20. 2012

  Robin-elokuva

  Solar Filmsin Markus Selin otti Robiniin yhteyttä keväällä 2012 ja ilmoitti haluavansa tehdä elokuvan, joka kertoisi Robinin koko tarinan ja näyttäisi mm. laulajan keikkailuarkea ja -huumaa kesän 2012 ajalta. Elokuvan ohjaaja Inari Niemi pohtii elokuvan synopsiksessa: ”Mitä enemmän perehdyn aiheeseen ja pohdin kaikkea sitä, mikä nyt pyörii tuon 13-vuotiaan sympaattisen pojan ympärillä, sitä enemmän haluaisin itse kertoa vielä vähän enemmän, tehdä vielä vähän paremman fanielokuvan. Ja koska luottamukseni Jumbossa nimikirjoitusjonossa kyynelehtivän teinitytön arvostelukykyyn on vahva, uskon, että tämä tyttö haluaa nähdä juuri sen elokuvan. Tai kuten tosifani, nähdä sen monta kertaa.”

  Robin-elokuvan ensi-ilta oli joulukuussa 2012.

  Robin Movie lehtileike
  Avaa
 21. Robinin musiikillinen haave

  Robin soittaa pianoa, kitaraa ja rumpuja, ja hänen haaveenaan on tulla mahdollisimman hyväksi muusikoksi, joka osaa muutakin kuin laulaa ja soittaa. Esimerkiksi säveltää ja sanoittaa omat biisinsä. Tavoite päästä esiintymään isoille lavoille on jo toteutunut, joten seuraava haave olisi päästä mahdollisesti jopa jossain vaiheessa ulkomaille. Robinin haave ei ole ollut tulla julkisuuden henkilöksi, vaan tehdä hyvää musiikkia josta itse pitää ja josta toivottavasti muutkin pitävät. Julkisuus kulkee rinnalla, ei edellä.

  Avaa
 22. 2012

  Robin The Movie + Hartwall Pop Show

  Robin The Movien ensi-ilta järjestettiin suurelle yleisölle Helsingissä Hartwall Areenalla 1.12.2012 ja samalla nähtiin spektaakkelimainen Robin Pop Show. Jättisuuren show’n ohjaajana toimi Putous-sarjan Munamiehenäkin tunnettu Riku Nieminen. Robinin kanssa lavalla esiintyivät mm. Talent-ohjelmasta tutut nimet, kuten Extreme Martial Artist Elmeri Rantalainen, Dj Preal sekä Dance-ohjelman tanssijatähdet. Lisänä mukana oli breakdance-ryhmä Moonfreeze ja rumpuryhmä WeDrumAsOne. Lämppärinä areenalla oli Salaisuudet-kappaleellaan tunnetuksi tullut Tuuli.

  Hartwall Areena täyttyi ihmisistä ja tunnelma oli todella mahtava. Robin on Suomen kaikkien aikojen nuorin artisti, jolla on ollut oma show tuollaisella areenalla. Tunnelma oli ikimuistettava. Robin The Movie- elokuva ja Robin Pop Show – Live in Hartwall Areena julkaistiin alkuvuodesta 2013 myös dvd:nä.

  Avaa
 23. 2013

  Google ja Eniro

  Vuosi 2013 alkoi huikeissa merkeissä. Googlelta tuli tieto, että Robin oli vuoden 2012 googlatuin suomalainen henkilö. Samoilla linjoilla oli numeropalvelu Eniro, jossa Robin oli vuoden haetuin henkilö. Robinin debyyttivideo Frontside Ollie oli Googlen vuositilastojen mukaan vuoden 2012 katsotuin kotimainen musiikkivideo ja se on myös kaikkien aikojen katsotuin suomenkielinen musiikkivideo.

  Avaa
 24. 2013

  Emma -Gaala

  Alkuvuodesta 2013 Chillaa –levyltä lohkaistiin kolmas sinkku, joka oli Robinin ja Samuelin kappale Haluan sun palaavan, josta ilmestyi myös musiikkivideo. Tämä kappale kuultiin Emma-gaalassa 1.3.2013, jossa Robin kahmaisi melkoisen saaliin pystejä. Hänet palkittiin seuraavasti:

  1. Vuoden biisi – Frontside Ollie

  2. Vuoden tulokas

  3. Vuoden pop-albumi, Koodi

  4. Spotify Innovation Award

  Robinille Emma-palkinnot ovat todella iso juttu ja hän osaa arvostaa saamaansa kunnioitusta. Pystit kertovat siitä, että Robin on vakiinnuttanut asemansa loistavana artistina ja persoonana.

  Avaa
 25. 2013

  Keikat ja koulunkäynti

  Robin jatkoi keväällä 2013 keikkailua koulun ehdoilla, kuten oli siihenkin asti tehnyt. Läksyjä oli tehtävä ja kokeisiin oli opeteltava lukemaan myös keikkamatkoilla. Varsinkin keikkabussissa lukeminen onnistui hyvin, kun oli enemmän tilaa keskittyä. Keikkoja tehtiin keväällä maksimissaan muutama kuukaudessa, koska Robinille itselleen oli tärkeää hoitaa koulunsa tunnollisesti. Kevään keikat olivat loppuunmyytyjä ja Robinin lavaesiintymisestä näki, että hän nautti siitä mitä tekee. Innokkaimmat fanit jonottivat vuorokauden ympäri nähdäkseen edes vilauksen idolistaan ja päästäkseen eturiviin.

  Avaa
 26. 2013

  Justin Bieberin lämppärikeikka / Oslo, Telenor Arena

  Eräänä keväisenä päivänä 2013 manageri Hannu soitti Robinille ja hannumaiseen rauhalliseen tyyliinsä tokaisi, että istuhan alas, olisi yksi juttu. Kysymys kuului: Kiinnostaisiko Robinia lähteä lämppäämään Justin Bieberiä Osloon kolmeksi perättäiseksi päiväksi Norjan suurimmalle areenalle? Tuo kysymys oli tullut Bieberin managementilta. Se oli ihan huippua! Sinne Robin lähti huhtikuussa 2013 tiimeineen hyvin lyhyellä varoitusajalla ja valmisteluilla. Ei tuollaiseen oltu osattu varautua.

  Ensimmäinen keikka oli heti saapumispäivänä ja Robinin astuessa lavalle Oslon Telenor Arenalla 20 000:n ihmisen eteen alkoi hurja kiljunta. Huutomyrsky kasvoi konserteissa päivä päivältä aina vain hurjemmaksi, koska sana Robinista oli kiirinyt ja norjalaiset fanit myytyjä. Jo ensimmäisen päivän jälkeen fanit piirittivät Robinia ja kaupunkikävelykin jouduttiin sen vuoksi keskeyttämään. Tähänkään ei oltu varauduttu. Olihan kyseessä kuitenkin Justinin keikka ja Belieberit, joten odotukset eivät olleet suomipojalla kovin suuret. Robin lauloi konserteissa sekä suomeksi että englanniksi. Kokemus oli ihan huippuluokkaa ja itse Bieberin show todella näyttävä. Täällä Robin sai tuntea kunnollisen fiiliksen siitä, miten maailmalla toimitaan ja tehdään. Yllätykseksi Bieberin henkilökunta kohteli Robinia kuin suurempaakin maailmantähteä ja yhteistyö heidän kanssaan sujui todella saumattomasti. Scooter Braunkin tokaisi areenan takakäytävällä ohi mennessään, että ”You did it , well done!”

  Avaa
 27. 2013

  Justin Bieber lämppärikeikka / Helsinki, Hartwall Areena

  Bieberin management oli niin otettu Robinin esiintymisestä, että halusivat hänet lämppäämään Bieberiä myös Helsinkiin Hartwall Areenalle. Niinhän siinä sitten taas mentiin täysillä mukaan. Robinia tuo ei enää jännittänyt, sillä toiminta oli jo tuttua Oslosta ja samoin Hartwall Areena. Valot sammuivat ja areena oli täynnä Beliebereitä ja olihan sinne varmasti jokunen Robinerkin saapunut paikalle. Kiljunta Helsingissäkin teki tehtävänsä. Täällä Robin bändeineen pääsi myös tapaamaan lyhyesti itse päätähteä Justinia. Tapaaminen oli melko lyhyt, mutta teinitähdet ehtivät vaihtaa pikaisesti pari sanaa.

  Avaa
 28. 2013

  Robinin kolmas levy

  Kolmatta levyä alettiin tekemään keväällä 2013 huolella ja erilaisella tyylillä kuin kahta aiempaa albumia. Uutena kokemuksena Robinille tulivat biisileirit, joita järjestettiin suomalaisten huippusäveltäjien ja –sanoittajien kanssa. Robin oli itse mukana tekemässä biisejä ammattilaisten kanssa ja oli vähän ihmeissään siitä, miten siellä syntyikin niin hyviä biisejä. Robin on vaikuttanut uuden albumin biiseihin tosi paljon ja leireillä mukana olleet tekijät olivat otettuja Robinin ammattimaisesta asenteesta musiikin tekemiseen. Robinista tämä tuntui tosi mukavalta tavalta tehdä musiikkia. Uusi Boom Kah –albumi on tyylillisesti hieman erilainen kuin kaksi aikaisempaa. Onhan Robin kasvanut sitten Frontside Ollien levyttämisen, joten musiikin tulee myös kasvaa hänen mukanaan. Tyyli on muuttunut pelkästä popista sekoitukseksi Robinin näköistä poppia, rokkia, r’n’b:tä ja modernia konemusaa.

  Lauluäänitykset Robin kävi tekemässä studioilla sekä Turussa että Helsingissä. Suurin osa niistä tehtiin kesäloman aikana Turun Noisecamp-studiossa. Tuottajina albumilla toimivat mm. Jonas Olsson, Henri ‘MGI’ Lanz ja Joonas Angeria.

  Avaa
 29. 2013

  Kesäloma alkaa

  Kesäloma 2013 alkoi keikkailun merkeissä Porista 1.6. ja jo seuraavana viikonloppuna olikin vuorossa Robinin rippijuhlat. Keikkoja tehtiin kesän aikana vähän vähemmän, koska Robinin piti keskittyä uuden albuminsa äänityksiin. Ratkaisevassa asemassa oli myös Robinin äänenmurros, ja hänen piti miettiä tarkkaan mikä on järkevä määrä ottaa keikkoja vastaan.

  Kesän keikat olivat loppuunmyytyjä ja yleisö haltioissaan nähdessään idolinsa. Robinin lavashow oli kehittynyt edeltävän vuoden aikana todella energiseksi ja yllätykselliseksi. Muun muassa Riihimäellä kesäkuun lopulla järjestetyssä Robin in The Park –konsertissa Robin kiipesi ylös lavarakenteita kuin Michael Monroe konsanaan. Toinen Robin in The Park-konsertti järjestettiin Turussa elokuussa ja siellä tehtiin kuumuuden takia kesän pyörtymisennätys. Kaksikymmentäyksi pyörtynyttä fania jouduttiin nostamaan turva-aitojen yli ja viemään ensiapuun. Turvallisuudesta huolehditaan Robinin omasta tiimistä käsin ja Robinin kiertueorganisaatioon kuuluu oma turvallisuuskoordinattori. Hänen tehtävänään on huolehtia sekä artistin että fanien turvallisuudesta yhteistyössä paikallisten keikan järjestäjien kanssa.

  Robin rippikuva 2013
  Avaa
 30. 2013

  Purjehdusreissu kesällä 2013

  Kesän 2013 studioäänitysten ja keikkojen väliin mahtui myös pitkä lomapurjehdus. Robin perheineen purjehti hurjat 1300 mailia Hollannista Suomeen ja tähän matkaan mahtui kaikenlaista säätä ja muita seikkailuja. Pohjanmeren mainingit pitivät huolta siitä, ettei veneen kannella voinut vain istuskella, vaan Robinin oli tosissaan purjehdittava. Robinilla on purjehdustaustaa lapsuudesta saakka, mutta tämän kesän purjehdusreissun aikana hän oppi ‘oikeita’ merimiestaitoja, joista tärkeimpänä navigointi. Ruorissakin hän vietti monia tunteja jopa yöaikaan.

  Avaa
 31. 2013

  Boom Kah

  Uuden albumin ensimmäisen sinkun, Boom Kah, musavideokuvaukset olivat Tampereella Akun Tehtaalla 15.8. 2013. Siellä oli vauhtia ja värikästä menoa, kun trikkaajat, tanssijat, rollerderby-tytöt, bmx-pyöräilijät ja muut avustavat esiintyjät panivat parastaan Robinin taustalla. Mukana musiikkivideon kuvauksissa oli nyt ensimmäistä kertaa myös Robinin kiertuebändi. Kappaleella ovat fiittaamassa räppärit Mikael Gabriel ja Uniikki, ja heidän lisäkseen videolla nähdään Elastinen, Brädi, Jimi Constantine ja Justimusfilmsin pojat.

  Jo ennen musiikkivideon kuvauksia Robinin eri some-kanaville alkoi ilmestyä teksti #boomkah ja se herätti kovasti mielenkiintoa fanien keskuudessa. Boom Kahiin liittyy olennaisesti koreografia, joka tehtiin ensimmäistä kertaa yhdessä yleisön kanssa Turun Robin In The Parkissa 11.8.2013.

  Boom Kah –musiikkivideo saa maailmanensi-iltansa Linnanmäellä perjantaina 30.8.2013 klo 18.00, jolloin Robin esiintyy Estardilavalla.

  Julkaisutapahtuma on katsottavissa tästä linkistä: http://www.youtube.com/watch?v=DK-lD8J17aA

  Avaa
 32. 2013

  Robinin työharjoittelujakso Universal Musicissa

  Robin halusi suorittaa TET-työharjoittelunsa levy-yhtiössä. Hän halusi tietää mitä kaikkea työtä vaatii esimerkiksi se, kun artistin levy tai musiikkivideo ilmestyy. Työharjoittelussa Robin teki töitä mm. oman levynsä julkaisun eteen. Lisäksi hän järjesti levyvarastoja uudelleen ja oli mukana postitushommissa. Mukaan harjoitteluun hän halusi ottaa ystävänsä Heikin. Heikki toimi valokuvaajana ja näki minkälaista artistin ja levy-yhtiön arki on.

  Avaa
 33. 2013

  Boom Kah –albumin tuplaplatinalevyn luovutus Kiasmassa 4.10.2013

  Boom Kah myi heti julkaisupäivänään tuplaplatinaa eli 40 000 kappaletta! Sen kunniaksi järjestettiin erityislaatuinen tilaisuus Kiasmassa. Paikalla oli runsaasti median edustajia ja tilaisuus oli näyttävä. Tuplaplatinalevyn Robinille luovutti Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb. Robinille tilaisuudessa luovutettu taulu on maailman suurin (3 x 2 metriä) kenellekään luovutettu tuplaplatinalevy. Lyhyt kooste tilaisuudesta löytyy alla olevasta linkistä, josta voit myös kuulla, mitä mieltä ministeri Stubb on Robinista.

  Avaa
 34. 2013

  Levyjulkkarikeikat Tavastialla 5.10 ja 6.10.2013

  Boom Kah -kiertue starttasi näyttävästi loppuunmyydyillä levyjulkkarikeikoilla legendaarisella Tavastia-klubilla 5.10 ja 6.10.2013. Innokkaimmat fanit olivat linnoittautuneet keikkapaikan eteen jo ensimmäistä keikkaa edeltävänä iltana ja makuupussimajoitus jatkui joillakin heti lauantain keikan jälkeen ja jatkui sunnuntaihin saakka Tavastian edessä. Tunnelma keikoilla oli katossa ja meno sen mukaista! Vaikka levy oli tullut ulos vasta 4.10., yleisö oli messissä ja osasi uuden levyn biisit ulkoa.

  Huippuhetki koettiin, kun Boom Kah –biisi lähti käyntiin. Boom Kah –käsiliike oli yleisöllä hienosti hallussa, kuten myös kertosäkeistön sanat. Tavastia-klubin johtaja Juhani Merimaa totesi, että Tavastialla on edellisen kerran ollut vastaava meno 1980-luvulla Dingon soittaessa siellä. Meet&greet –tilaisuudet järjestettiin keikkojen jälkeen ravintola Ilveksessä. Samassa paikassa järjestettiin myös Boom Kah -albumin teossa mukanaolleille kiitostilaisuus. Paikalla oli myös muita yhteistyökumppaneita ja levy-yhtiön edustajia.

  Avaa
 35. 2013

  YleX:n Kumikiituri-sessio

  Kaikkien aikojen ensimmäinen YleX:n Kumikiituri-sessio järjestettiin lokakuussa. Kumikiituri matkasi aamulla Helsingistä Lahteen, josta Robin ja kahdeksan onnekasta fania nousivat kyytiin. Tapahtumaa oli tullut seuraamaan myös iso joukko faneja, jotka saivat nimmarit Lahden linja-autoasemalla. Matka Lahdesta jatkui Mikkeliin, jossa pysähdyttiin jakamaan nimmareita Kauppakeskus Stellassa. Kumikiituri päätti matkansa Kuopioon, koska Robinilla oli keikka lähes loppuunmyydyssä Kuopiohallissa. Bussimatkan aikana Robin esitti akustisen setin mukana olleille faneille ja keikka oli ikimuistoinen kaikille mukana olleille kilpailuvoittajille.

  Fiiliksiä voit katsoa tuosta matkasta täältä: http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/robinin-uskomaton-kumikiituri-sessio-nyt-videona-katso

  Avaa
 36. 2013

  Boom Kah -kiertue

  Syksyn aikana Robin bändeineen kiersi monilla paikkakunnilla ja lähes poikkeuksetta kaikki keikat olivat loppuunmyytyjä. Keikkapaikat täyttyivät kirkuvista, innokkaista ja hartaasti jonottavista faneista. Tunnelma keikoilla oli ihan huippua. Keikkamatkat taittuivat välillä myös keikkabussissa, varsinkin kun keikkapaikkojen välillä välimatkat olivat pitkät. Niissä oli ihan oma tunnelmansa. Tekniikkaa ja järjestelyjä uusittiin ja yksi merkittävistä uudistuksista olivat jättiscreenit.

  Nämä mahdollistivat sen, että pienimmätkin fanit pääsivät nauttimaan keikkatunnelmasta nähdessään Robinin. Lisäksi osalla keikoista oli mahdollista otattaa valokuva itsestään tekniikalla, jossa kuvattu henkilö oli ns. fanikuvassa Robinin kanssa. Näin se tehtiin:

  Vuoden viimeinen keikka The Circuksessa päättyi Boom Kah –albumin 4 x platinalevyn luovuttamiseen Robinille. Sen jälkeen oli mahtava fiilis lähteä joululomille.

  Avaa
 37. 2013

  Boom Kah -temput

  Robin julkaisi syksyn ja talven 2013 aikana Boom Kah –temppuja Robin Fanikanavalla YouTubessa. Temppuvideoita ilmaantui fanien ihmeteltäväksi aina, kun Boom Kah -videon katsomiskerta ylitti miljoonarajan. Robin teki neljä temppua – ensimmäisen, toisen, kolmannen ja neljännen miljoonan katsomiskerran ylittyessä. Hauskimmassa tempussa Robin lauloi Boom Kahin akustisen version päällään seisten!

  Katso video tästä:

  Neljän miljoonan Boom Kah –temppu oli Robinilta itseltään viimeinen. Vastaavasti Robin kannusti fanejaan tekemään oman Boom Kah –temppunsa, kun viiden miljoonan raja rikkoutui. Videoita tuli todella runsaasti ja fanien temppuja voi ihastella YouTubesta Robin Fanikanavalta. Voittajavideo julkaistiin Robinin Facebook-sivulla ja palkinnoksi he saivat keikkalippuja ja meet&greet –tapaamisen Robinin kanssa valitsemalleen keikalle.

  Avaa
 38. 2013

  Robin tekemässä hyvää

  Robin ja Nenäpäivä

  Vuonna 2013 Robin sai kunnian olla yksi Nenäpäivän keulahahmoista. Hän teki vierailun yhteen avustuskohteeseen: Burundiin, pieneen Kirundo-nimiseen kylään. Matka kesti 10 päivää ja kokemus oli todella pysäyttävä, silmiä avaava ja opettava kokemus. Robin tapasi ikäisiään nuoria, joilla elämäntilanteet olivat täysin erilaiset, kuin suomalaisilla nuorilla yleensä. Robinin Boom Kah –albumin toinen sinkku Erilaiset oli samalla myös Nenäpäivän ensimmäinen virallinen sinkku. Osa tuon videon kuvauksista tehtiin Burundissa ja se oli todella upea kokemus.

  Robin teki lisäksi myös muuta merkittävää Nenäpäiväkampanjan hyväksi. Hän mm. lahjoitti ensimmäiset eriparitennarinsa Nenäpäivän hyväntekeväisyyteen ja vieraili koululla kertomassa matkastaan ja kokemuksistaan Burundissa. Koosteen tuosta vierailusta voit katsoa tästä: https://www.youtube.com/watch?v=P1uhMO9m_is

  Nenäpäivä huipentui suoraan Nenäshow-tv-lähetykseen 8.11.2013 Tampereen Tohlopista, jossa Robin nähtiin estradilla pariin otteeseen ja jossa hän kertoi myös kuulumisensa tuolta matkalta. Erilaiset-musiikkivideon pääset näkemään tästä:

  Elämä Lapselle

  Robin toimii myös Lastenklinikoiden kummina. Tästä voit katsoa hänen esiintymisensä Elämä Lapselle 2013 –konsertissa:

  Ennen joulua Robin nimmaroi monet kaulahuivit, jotka ovat päätyneet pienille potilaille. Robin on myös tehnyt vierailuja sairaaloihin.

  Muita kohteita

  Lisäksi Robin on ollut mukana monissa erityyppisissä hyväntekeväisyysprojekteissa. Näistä mainittakoon mm. Unelmille Siivet –konsertti Barona Areenalla, Kidsrock –konsertti Helsingin Kulttuuritalolla sekä mukana suojelijana olo kansainvälisen koulukiusaamisprojekti H.E.R.O:ssa. Lisäksi Robin on muistanut myös niitä kovin vaikeissa elämäntilanteissa olevia lapsia ja heidän vanhempiaan.

  Avaa
 39. 2013

  Vuoden Googlatuin henkilö myös vuonna 2013

  Suomessa tehtiin vuonna 2013 huikeat 30 miljoonaa google-hakua päivittäin ja 16.12.2013 Google julkisti tiedon, että Robin oli toisena vuotena peräkkäin googlatuin suomalainen henkilö.

  Avaa
 40. 2014

  Onnellinen-musiikkivideokuvaukset Dominkaanisessa Tasavallassa

  Boom Kah –albumin kolmas sinkkulohkaisu oli Onnellinen–biisi. Videokuvaukset tehtiin Dominikaanisessa Tasavallassa Karibian merellä. Radio Novan kanssa yhteistyössä järjestetty kilpailu sai suuren suosion. Pääpalkintona oli päästä Robinin mukaan videokuvauksiin Karibian lämpöön. Lopulta voittaja pääsikin Robinin vastanäyttelijäksi Onnellinen-musiikkivideoon, joka julkaistiin 7.2.2014. Sen voit kuunnella ja katsoa tästä:

  Avaa
 41. Spotify-sessio

  Robinin Boom Kah -kappaleen akustisesta versiosta tuli hitti Spotify-musiikkipalvelussa.
  Robinia oli kuunneltu Spotifyssa yhteensä ennätykselliset 15 miljoonaa kertaa (syyskuuhun 2013 mennessä). YouTubessa julkaistiin video, jolla Robin esiintyy katusoittajana Helsingissä. Robin tarjosi faneilleen yllätykseksi muutaman akustisen popup-keikan eri puolilla Helsingin keskustaa.

  Tämä on minulle hieno virstanpylväs, Robin kommentoi tiedotteessa Spotify-menestystään.

  Katso katusoittovideo tästä:

  Avaa
 42. 2014

  Pressitilaisuus Bio Rexissä 4.3.2014

  Maaliskuun alussa 2014 vihjattiin, että Robinilla olisi isoja uutisia kerrottavana Bio Rexissä 4.3.2014 järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Noin 800-paikkainen sali oli ääriään myöten täynnä innokkaita faneja kuulemassa mitä Robinilla oli asiaa. Osa joutui valitettavasti jäämään ulkopuolelle, kun saliin ei enää mahtunut väkeä sisään.

  Tilaisuudessa Robin kertoi 13.3.2014 julkaistavasta BOOMBOX-remix-albumistaan ja pisteenä i:n päällä julkistettiin 9.7.2014 järjestettävä Helsinki Pop Show Olympiastadionilla. Sali raikasi fanien kiljunnasta ja innostuksesta tuon uutisen kuullessaan.

  Avaa
 43. 2014

  EMMA –ehdokkuudet ja EMMAGAALA 7.3.2014

  Myös tänä vuonna Robin keräsi huikean määrän ehdokkuuksia seuraavissa kategorioissa:

  – Vuoden miesartisti
  – Vuoden pop-albumi – Boom Kah
  – Vuoden albumi – Boom Kah
  – Vuoden musiikkivideo – Boom Kah
  – Yleisö-Emma
  – Spotify, Vuoden Innovaattori

  Palkinnot jaettiin tällä kertaa muiden kesken, mutta sen sijaan illan päätteeksi Emma-gaalassa nähtiin Robinin ja Cheekin yhteisesiintyminen. Tuo huikea esiintyminen taltioitiin myös 360-videona ja sen voit katsoa täältä:

  http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/katso-cheekin-ja-robinin-show-360-videona

  Avaa
 44. 2014

  Treenejä, treenejä…

  Keväällä 2014 tulevaan Olympiastadionin keikkaan oli enää muutama kuukausi aikaa, joten aikaa treeneille piti löytyä koulukäynnin, biisien teon ja muun tekemisen ohella. Keväästä tulikin yllättäen aika kiireinen. Lisäksi kesän kiertuetta varten piti treenata erikseen.

  Robinin avuksi mukaan tuli koreografi Virpi Kurkihovi, jolla on vahva tausta show:n suunnittelusta koreografioineen. Hän oli mukana mm. Emma-gaalassa 2014, jossa Robin ja hänen tiiminsä tutustuivat Virpiin. Virpi otti urakan vastaan ja alkoi treenauttaa Robinia ja bändiä tulevaan kesään ja ennenkaikkea suureen koitokseen Olympiastadionilla.

  Avaa
 45. 2014

  Robin Kesäkumibiisin esittäjäksi

  Kaiken keväisen hulinan keskellä Robinin managementia lähestyttiin YleX:n päästä. Yhteydenoton syy oli tällä kertaa yllättävä. He halusivat, että Robin olisi vuoden 2014 Kesäkumibiisin esittäjä. YleX:n idea käynnisti monenlaiset keskustelut eri tahojen, mm. Robinin vanhempien kanssa Robinin nuoresta iästä johtuen.

  Robin kuitenkin halusi lähteä tekemään kesäkumibiisiä yhdessä YleX:n kanssa. Toteutus tehtiin erittäin tarkasti hyvässä yhteistyössä YleX:n musiikkipäällikön Peppi Puljujärven johdolla. Kappaleen nimeksi tuli Kesärenkaat. Robin on tähän mennessä ainoa alle 18-vuotias kesäkumibiisin esittäjä.

  Avaa
 46. 2014

  Robin päättää peruskoulunsa

  Siinä missä muut olivat hakemassa peruskoulun päättötodistusta, oli Robin valmistautumassa jännittävään koitokseen Oulussa. YleX Pop järjestettiin vuonna 2014 ensimmäistä kertaa Oulussa, jossa Robin esitti ensi kertaa Kesärenkaat – biisin livenä. Myös musiikkivideo julkaistiin samana päivänä. Biisi sai loistavan vastaanoton ja siitä tulikin heti hittibiisi, jota saatiin kuulla myöhemmin myös Robinin kesäkiertueen jokaisella keikalla. YleX Pop -keikan ja haastatteluiden jälkeen Robin lähti pikavauhtia lennolla Oulusta kohti Turkua viettämään kavereidensa kanssa peruskoulun päättäreitä. Kesärenkaat-kappale nousi julkaisupäivänään YleX:n Himotuimmat-listalla heti kärkeen.

  Voit fiilistellä biisiä katsomalla musavideon tästä:

  Avaa
 47. 2014

  HELSINKI POP SHOW 9.7.2014

  Olympiastadionin keikka alkoi lähestyä ja tunnelma oli innostuneen odottava. Kun Frontside Ollie julkaistiin tammikuussa 2012, kuka olisi uskonut, että heinäkuussa 2014 Robin nousee lavalle Helsingin Olympiastadionilla. Se oli hieno ja suuri päivä nuorelle miehelle! Robin on ensimmäinen suomalainen sooloartisti, joka on esiintynyt Olympiastadionilla omassa konsertissaan. Paikalla oli 25.000:n innokkaan fanin yleisö nauttimassa lämpimästä ja aurinkoisesta konsertista Robinin kanssa.

  Robinin jättimäisessä show’ssa olivat mukana vierailijoina Darude, Noora Karma, Iiro Rantala, Felix Zenger, Michael Monroe, Mikael Gabriel ja Uniikki sekä tanssikoulu DCA:n 36 tanssijaa, trikkausryhmä Uniton viisi trikkaajaa, Funky Team Wild Flyersin kaksitoista cheerleaderiä ja finaalinumerossa DCA:n neljänsadan tanssijan flashmob-ryhmä. Lisäksi lämmittelijöinä toimivat mm. Duudsonit, Justimus, Kasmir, Janna, Krista Siegfrids, Kim Herold ja TCT. Helsinki Pop Show oli suurimpia Suomessa koskaan kotimaisin voimin toteutettuja tuotantoja.

  Robinin esiintymisestä kuvattiin konserttitaltiointi, joka sai ensi-iltansa 8.8.2014 Elisa Viihteen kautta: https://elisaviihde.fi/etvrecorder/vod.sl?vod=67736

  Lisäksi konserttipäivänä julkistettiin tieto, että Robin julkaisee syyskuun 26. päivä uuden albumin, sekä elokuun 28. päivä kymmenosaisen MTV Katsomo -sarjan, jonka nimi on ’Robin – Just nyt’: http://www.katsomo.fi/?treeId=33008013

  Robinin kertoessa nämä asiat keikan aikana, rikottiin desibelirajoja Olympiastadionin yleisössä.

  Keikkakuvia Olympiastadionilta:
  http://robinofficialphoto.galleria.fi/kuvat/+Concert+Photos/Helsinki+Pop+Show+Olympiastadion+9.7.2014+1/

  Avaa
 48. 2014

  Robinin nimikkotuoksun RBN – C’est la vien lanseeraustilaisuus Helsingissä

  Robinin valtavasta suosiosta kertoo myös se, että One Direction -parfyymit Suomessa lanseerannut Satoki Partners lähestyi Robinin managementia ensimmäisen kerran 2013 vuoden puolella ja ehdotti lanseerattavaksi Robinin oman nimikkotuoksun. Fanien keskuudesta oli tullut kyselyjä tuoksun perään, joten tuntui luontevalta lähteä tekemään sellaista.

  Kaikkien vaiheiden jälkeen 5.8.2014 markkinoille ilmestyi Robinin nimikkotuoksu RBN – C’est la vie, sekä samaa nimeä kantava bodylotion. Tuoksun lanseeraustilaisuus oli laaja. Medialle järjestettiin pressitilaisuus Helsingissä Ravintola Teatterissa, jossa Robin lauloi ja säesti itse pianolla kappaleen Onnellinen ja antoi haastatteluja. Tilaisuuden päätyttyä Robin siirtyi Helsingin Stockmannille, jossa hän jakoi nimikirjoituksia faneilleen. Jono kiersi koko tavaratalon ympäri. Tuoksun esillepano oli todella hienosti hoidettu. C’est la vie – sellaista elämä on!

  Avaa
 49. 2014

  Robinin keikkakesä ja fanit

  Robinin kesä oli todella keikkojen täyttämä. Keikat olivat lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä ja fiilikset keikoilla olivat todella huikeat. Keikoilla huomasi, että vähän vanhemmatkin jo uskalsivat tunnustua Robinin faneiksi ja tulla katsomaan keikkaa. Oli myös hienoa huomata, että yhä on niitä uskollisia faneja, jotka jaksavat seurata idoliaan keikka toisensa perään.

  Robin välittää faneistaan ja pyrkii aina vaihtamaan kuulumisia heidän kanssaan. Lappeenrannan keikalla muutamat Robin-fanit saivat kokea jymy-yllätyksen. Meet&greet järjestettiin tällä kertaa helikopterin kyydissä. Turun DBTL-keikalla lavalle nousi ilmakitaroimaan innokas fani Norjasta saakka. Lisäksi lavalla nähtiin muitakin ilmakitaristeja kesän aikana.

  Avaa
 50. 2014

  Sinkkulohkaisu ‘Parasta just nyt’ feat. Nikke Ankara

  Albumin ‘16’ ensimmäinen sinkku Parasta just nyt julkaistiin 15.8.2014, jolloin Robin teki menestyksekkäästi promoa eri radioissa, telkkarissa ja antoi jälleen monia lehtihaastatteluja. Biisi nousi heti julkaisupäivänä iTunesin ykköseksi. Robin halusi uudelle sinkulle räppifiittaajan ja mietintöjen jälkeen päätettiin kysäistä mukaan Nikke Ankaraa. Nikkeä nähdään syksyn 2014 aikana fiittaamassa Robinin promokeikoilla.

  Ennen hyvin ansaittua kesälomaa tehtiin sinkun musavideokuvaukset Helsingissä heinäkuussa. Hietsun ranta oli yksi kuvauslokaatioista ja siellä Robin ja iso joukko nuoria keräsivät katseita ja saivat ihmiset hämmästelemään kuvauksia.

  Avaa
 51. 2014

  16.8.2014 Tubecon–tapahtuma, Parasta just nyt –musavideon ensiesitys

  Parasta just nyt -musavideo sai ensiesityksensä ensimmäistä kertaa järjestetyssä suomalaisten YouTube-tähtien tapahtumassa,Tubeconissa Hartwall Areenalla 16.8.2014. Ennen sinkun julkaisua monet ihmettelivät mitä somessa levinnyt #parastajustnyt ja #pjn oikein tarkoittavat ja salaisuus paljastui singlen julkaisun myötä.

  Parasta just nyt-musavideon voit katsoa täältä:

  Robin palkittiin Tubeconissa erikoismaininnalla kaikkien aikojen katsotuimmasta suomenkielisestä musiikkivideosta. Frontside Ollieta on katsottu YouTubessa jo yli 12 miljoonaa kertaa! Yhteensä Robinin virallisia YouTube-videoita on katsottu yli 70 miljoonaa kertaa. Se on Suomen kokoisessa maassa huikea saavutus. Robin on ehdottomasti yksi Suomen suosituimmista YouTube-tähdistä. Tubecon-tapahtuma keräsi yhteen yli 5000 videoista, musiikista, peleistä ja viihteestä kiinnostunutta nuorta Hartwall Areenalle.

  Avaa
 52. 2014

  Nettisarja MTV Katsomossa, Robin – Just nyt

  Robinin manageri Hannu sai eräänä alkukeväisenä päivänä idean, että Robinista voitaisiin tehdä dokumenttisarja, joka julkaistaisiin syksyllä 2014. Tätä ideaa pohdittiin Robinin ja perheen kanssa jälleen monelta kantilta, eikä vähiten aikataulullista syistä. Tuolloin vielä peruskoulua käyvällä Robinilla oli sovittuna kesäksi jo keikkoja ja uuden albumin äänityksiä.

  Dokumenttisarja päätettiin tehdä yhdessä kokeneen dokumenttiohjaaja Jani Pyylammen ja Femkanten-tuotantoyhtiön kanssa, eikä sarjan tekeminen osoittautunutkaan kuormittavaksi, koska ideana oli seurata vain ‘kärpäsenä katossa’ Robinin tekemisiä kesän keikoilla ja studiossa sekä vapaa-ajalla. Lisäksi Robin itse kuvasi tekemisiään ns. päiväkirjakameralla ja osan kuvauksista pääsi tekemään Robinin perhe. Nettisarjan ensimmäinen jakso julkaistiin MTV Katsomossa 28.8.2014. Kymmenosaisen sarjan jaksot julkaistaan torstaisin klo 18.00. Mikäli haluat seurata Robinin tekemisiä kevään ja kesän osalta, klikkaa tästä: http://www.katsomo.fi/?treeId=33008013

  Avaa
 53. 2014

  Robin Vesa-Matti Loirin vieraana Ivalossa

  Vesa-Matti Loiri täyttää 70 vuotta 4. tammikuuta 2015. Hänen syntymäpäivänsä tienoilla Nelosella alkaa kymmenosainen keskusteluohjelma Loirinuotiolla ja Robin sai alkusyksyllä 2014 henkilökohtaisesti kutsun ohjelmaan Veskun vieraaksi. Tämä oli todella todella iso kunnia Robinille, joka on useaan otteeseen maininnut Loirin yhdeksi suureksi esikuvakseen. Kaksi kuvauspäivää Ivalossa Veskun vieraana olivat ikimuistoiset.

  http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288717239444.html

  Avaa
 54. 2014

  ROBIN 16 -fanilehti

  Robin teki kesän 2014 aikana yhteistyössä Iltalehden kanssa Robin 16 -fanilehden, joka julkaistiin 16.9.2014. Lehdessä kerrotaan mm. Robinin uudesta albumista, keikkakesästä, harrastuksista, tyylistä ja bändikavereista. Mukana on Robin-julisteita ja myös Robin-paperinukke! Fanilehden mukana saa cd-singlen, jossa on kappaleet ‘Parasta just nyt’ ja ‘Kaikki OK’. Tästä näet mitä Robin itse kertoo lehdestä:

  Iltalehden verkkosivuilla on Robinille omistettu osio: http://www.iltalehti.fi/robin-extra/?ref=kn

  Avaa
 55. 2014

  Elämä Lapselle –konsertti 2014

  Robinilla oli jälleen syksyllä 2014 suuri kunnia olla mukana hyvällä asialla, kun hän oli mukana Elämä Lapselle –konsertissa Hartwall Areenalla. Konsertti starttasi Robinin ‘Parasta just nyt’ – biisin siivittämänä ja konsertin puolivälissä Robin esitti upouuden kappaleen ‘Kaikki OK’, joka ilmestyi vain päivää aiemmin julkaistun Robin 16 -fanilehden mukana. Tunnelmia konsertista voit katsoa täältä: http://www.katsomo.fi/?progId=379479

  Avaa
 56. 2014

  Robinin neljäs albumi ‘16’

  Robin julkaisi tiedon neljännen levynsä ilmestymisestä Helsingin Olympiastadionilla heinäkuussa konserttinsa yhteydessä ja julkaisupäiväksi ilmoitettiin syyskuun 26. päivä.

  “16”-albumin tekeminen alkoi loppuvuodesta 2013, kun Boom Kah -huuma oli kovimmillaan. Biisien tekoprosessi oli samankaltainen kuin kolmannella albumilla: Robin piti biisileirejä ja co-write-sessioita ammattisäveltäjien ja -kirjoittajien kanssa. Tällä kertaa tosin enemmän kuin koskaan aiemmin. Biisidemoja syntyi yhteistyönä kymmenien ammattilaisten kanssa lähes kuusikymmentä ja kappaleita tuli lisäksi tarjolle aina USA:sta, Englannista ja Ruotsista saakka. Robin osallistui uuden albumin tekemiseen edellisiä levyjä enemmän. Hän mm. riimitteli pääosin rap-osuudet albumin biiseihin itse ja teki levylle muutenkin sanoituksia ja sävellystyötä.

  Boom Kah -albumille muutaman biisin tuottaneet Henri ‘MGI’ Lanz (Vuoden tuottaja Emma-palkinto 2013) ja Jonas Olsson ottivat tällä kertaa koko albumin tuotantovastuun hoidettavakseen. Albumin eteen tehtiin tunteja, päiviä, viikkoja ja kuukausia töitä ja lopputulos on sen mukainen. “16”-albumi on edeltäviä Robin-levyjä vivahteikkaampi ja laulullisesti kunnianhimoisempi. Robinista on tällä albumilla kuoriutunut täysverinen pop-artisti, joka on lunastanut paikkansa Suomen poptähtitaivaalla. Uudella albumilla Robin kasvaa yleisönsä mukana ja laulujen aiheet puhuttelevat nyt myös nuoria aikuisia. “16” heijastelee sitä todellisuutta, jossa kuusitoistavuotias nuori elää, mutta laulujen aiheista on helppo löytää kosketuspintaa kaikissa ikäryhmissä.

  Robinilla on sydän mukana tässä hommassa ja sen huomaa.

  Avaa
 57. 16 on vuoden myydyin levy

  Helmikuussa 2015 Musiikkituottajat – IFPI Finland ry palkitsi 16-albumin vuoden 2014 myydyimpänä levynä Suomessa. Albumi oli tuolloin ylittänyt huikean triplaplatinarajan ja “Parasta just nyt”-single oli myynyt platinaa. Tällä saavutuksella Robin jatkoi suoraan Boom Kahin valtavaa suosiota ja vahvisti asemaansa Suomen suosituimpana popartistina.

  Avaa
 58. EMMA GAALA 2015

  2015 Robin oli jälleen kerran ehdolla lukuisissa EMMA-kategorioissa. Nämä kategoriat olivat:

  Vuoden albumi – 16 Vuoden miessolisti

  Vuoden popalbumi – 16

  Vuoden musiikkivideo (yleisöäänestys) – Parasta just nyt

  Vaikka palkintoja ei näistä kategorioista tänä vuonna tullut, palkittiin 16 vuoden 2014 myydyimpänä levynä. EMMA-gaalassa Robin nähtiin lavalla yhdessä JVG:n kanssa esittämässä kappaleet “Sua varten”, “Etenee” ja “Parasta just nyt”.

   

  Avaa
 59. 16 Stadion Deluxe

  Huippusuosittu ja ylivoimaisesti vuoden 2014 myydyimmäksi albumiksi palkittu 16 sai jatkoa 16 Stadion Deluxe –erikoispainoksella.

  Erikoispainos sisältää bonusbiisit “Kipinän hetki” feat. Elastinen ja “Oot mun eka”, DVD-taltioinnin Robinin Helsingin Olympiastadionin keikasta kesältä 2014, eksklusiivisen dokumentin vuoden 2014 kiertue-elämästä ja paljon muuta hienoa lisämateriaalia.

   

  Avaa
 60. Kipinän hetki ft. Elastinen

  17.4.2015 julkaistiin 16 Stadion Deluxen sinkkulohkaisu “Kipinän hetki” feat. Elastinen. Kappale kuvailee osuvasti Robinin sekä Elastisen ilmiömäisiä uria ja kertoo siitä intohimosta, joka yhdistää kaikki unelmiaan tavoittelevat ihmiset.

  Biisin virallisella musiikkivideolla esiintyivät Robinin ja Elastisen rinnalla mm. Kiira Korpi, Pekka Hyysalo, sekä jääkiekkolegendat Jari Kurri ja Raimo Helminen.

  Kipinän hetki oli Suomen jääkiekkomaajoukkueen virallinen MM-kisabiisi.

  Avaa
 61. 16 Summer Tour

  2015 Robin vietti ensimmäistä festarikesäänsä. 16 Summer Tour starttasi 6.6. Espoon Kivenlahtirockista ja päättyi Helsingin Malmille 16.8.2015. KivenlahtiRockin ja Malmin Finland International Airshow’n välillä Robin vieraili yli kahdellakymmenellä eri festarilla ja paikkakunnalla.

  Kesän ehdottomiin kohokohtiin kuuluivat muun muassa Summer Up Lahdessa ja Ilosaarirock Joensuussa. Jälkimäisessä lavan eteen kerääntyi keikan aikaisesta alkamisajasta riippumatta yli 15.000 ihmistä.

  Ilosaarirockin virallisilla verkkosivuilla puhuttiinkin Robin-ilmiöstä, joka pyyhkäisi yli Ilosaaren. Voit lukea kyseisen jutun ikimuistoisesta keikasta tästä

  Avaa
 62. Live Aid Helsinki

  Robinin kesän keikkakiertueen avauksen lisäksi 6.6. nähtiin myös huikea, täysin vapaaehtoisvoimin toteutettu Live Aid –hyväntekeväisyyskonsertti Helsingin Olympiastadionilla. Robin hyppäsi Espoon Kivenlahtirockin keikalta autoon ja ajoi käytännössä suoraan Olympiastadionin lavalle laulattamaan paikalle saapunutta yleisöä. Lavalla nähtiin Vahva ja Kipinän hetki –kappaleet Elastisen kanssa, Sua varten ja huippusuosittu Boom Kah.

  Konsertti kesti kokonaisuudessaan peräti viisi tuntia ja se oli osa Uusi Lastensairaala 2017 –hyväntekeväisyyshanketta.

  Avaa
 63. KiVakoulu-kampanja ja Elastinen ft. ”Vahva”

  Robinin ja Elastisen “Kipinän hetki” –biisistä alkanut upea yhteistyö sai jatkoa “Vahva”-biisin ja KiVakoulu-kampanjan yhteydessä. Biisi on tarkoitettu antamaan nuorille voimaa vaikeimmissakin tilanteissa. Tämän lisäksi Robin ja Elastinen haastoivat faninsa kertomaan, mitä juuri heidän koulunsa tekee koulukiusaamista vastaan. Voittajakoulua odottikin artistien vierailu paikan päällä, sekä heidän varmasti ikimuistoinen yhteiskeikkansa.

  Avaa
 64. Yö kuuluu meille -singlen julkaisu

  Kevään ja kesän aikana valmisteltiin uutta albumia. Tämän tuloksena kesällä 2015 uutisoitiin, että Robin julkaisee syksyllä duettoalbumin ’Yhdessä’. Albumin ykkössingleksi valittiin “Yö kuuluu meille”, joka julkaistiin 4.9.2015.

  Vaikka biisin kertosäe syntyi jo kevään biisileirillä, kappaleen konseptia ideoitiin vielä pitkään. Ykkössinkun haluttiin olevan Robinin omaa jäljittelemätöntä tyyliä kunnioittava sekä duettolevyn ideasta kertova kappale. Robin halusi näyttää, että eri artistit voivat omista musiikkityyleistään riippumatta luoda yhdessä jotain suurta. “Yö kuuluu meille” on kunnianosoitus Aerosmithin ja Run-DMC:n 80-luvun klassikolle “Walk This Way”. Robinin lisäksi uudella singlellä oli mukana varsinainen superkokoonpano, eli Santa Cruz, Brädi, Nikke Ankara sekä Jussi 69.

  Singlen virallinen musiikkivideo julkaistiin 16.9.2015. Video huokuu positiivista energiaa ja yhdessä luomisen ja tekemisen iloa.

  Avaa
 65. Fightback Run & Vuoden Positiivisin suomalainen

  Robinin ikipositiivinen asenne ja intohimo palkittiin syyskuussa 2015 Vuoden Positiivisin Suomalainen –palkinnolla. Palkinnon voittajan valitsevat vuosittain Positiivarit ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati.

  Robin otti palkinnon vastaan Fightback Runin yhteydessä kotikaupungissaan Turussa, ja sen luovutti hänelle edellisvuoden Positiivisin Suomalainen Pekka Hyysalo.

   

  Avaa
 66. Elämä Lapselle konsertti 2015

  Syyskuussa 2015 Robin oli jälleen kerran mukana hyvän asian puolesta vuosittain järjestettävässä Elämä Lapselle –konsertissa Hartwall Areenalla. Lavalla Robin nähtiin Elastisen kanssa esittämässä “Vahva” –biisin, jonka jälkeen koko “Yö kuuluu meille” –kappaleen superkokoonpano sai Hartwall Areenan laulamaan ja pomppimaan. Konsertin tunnelmia ja artistien mietteitä voi käydä tsekkaamassa tästä

  Avaa
 67. Milloin Nään Sut Uudestaan? Ft. Kasmir

  Maanantaina 5.10.2015 julkaistiin Yhdessä-albumin toinen single Milloin nään sut uudestaan? feat. Kasmir. Kappaleen Robin on kirjoittanut yhdessä Kasmirin sekä Mikko Tammisen kanssa.

  Milloin nään sut uudestaan? on monitulkintainen biisi. Artistien näkökulmasta se kertoo tunteesta, kun tunnistaa ihmisen kasvoista, muttei tiedä tai muista kyseisestä henkilöstä juuri mitään. Fanit sen sijaan ovat tulkinneet kappaletta monilla eri tavalla. On ollut harvinaisen vaikuttavaa nähdä, kuinka fanit ovat soveltaneet artisteille hyvinkin henkilökohtaiset lyriikat omiin elämäntilanteisiinsa.

  Biisin virallinen musiikkivideo julkaistiin 11.11.2015 ja sen ohjasi ohjasi Mikko Harma. Voit käydä katsomassa upean lopputuloksen tästä

  Avaa
 68. Yle TV2 Rauhassa

  Robin tunnetaan energisenä ja valovoimaisena esiintyjänä, joka osaa ottaa yleisön haltuun massiivisilla live-keikoillaan suurissa konserteissa. Lokakuussa 2015 yleisö pääsi kuitenkin näkemään artistin myös paljon intiimimmässä ympäristössä. Yle TV2:lla nähtiin Rauhassa-tv-konsertti, 360 asteen keikkataltiointi täynnä tunnetta, heittäytymistä ja kohtaamisia Suomen suosituimman poptähden rakastetuimpien laulujen parissa. Haastatteluissa suunnattiin ohjelman juontaja Aija Puurtisen kanssa nuoren esiintyjän ytimeen ja kuultiin vaikuttavia tarinoita biisien synnystä. Lavalla Robinin kanssa nähtiin muun muassa Kasmir, Michael Monroe, JVG, Mikael Gabriel sekä legendaarinen Vesa-Matti Loiri.

  Avaa
 69. Viides albumi ”Yhdessä”

  Suomen suosituimman poptähden Robinin uusi duettoalbumi Yhdessä julkaistiin 9.10.2015.  Robin duetoi albumilla lukuisten nimekkäiden artistien kanssa. Mukana ovat muun muassa Elastinen, Kasmir, Sanni, JVG, Mikael Gabriel, Tommy Lindgren, Club For Five ja legendaarinen Vesa-Matti Loiri. Yhdessä on 17-vuotiaan supertähden viides albumi. Robinin aiempia julkaisuja oli myyty ennen tämän albumin julkaisua jo yli 500.000 kpl.

  Robin kertoo uudesta albumista: ”Kun tätä Yhdessä-albumia ryhdyttiin suunnittelemaan, mua oli pyydetty fiittaamaan monen eri artistin levylle. Niinpä päätettiin tehdä kokonainen albumi, jossa tekisin ja esittäisin biisejä yhdessä muiden artistien kanssa. Halusin tälle levylle sekä vanhoja että uusia kappaleita, mutta kun alkuvuodesta järjestimme muutamia biisinkirjoitussessioita, siellä syntyi yllättäen tosi monta hyvää biisiä. Niinpä suurin osa albumille valituista kappaleista onkin uusia. Loppujen lopuksi muutama vanhakin biisi päätyi mukaan ja niistä tehtiin albumille ihan erilaiset, uudet sovitukset. Idea oli, että jokainen vieraileva artisti ja bändi tuo mukanaan omaa musatyyliään. Mulla oli vapaus kokeilla uusia juttuja, joita ei muuten olisi tullut mieleen tehdä. Jokaisesta biisistä haluttiin tehdä erilainen ja luoda yhdessä soundia, jossa yhdistyy vierailijan ja mun musa.”

  Yhdessä-albumin teemana on ystävyys, yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Albumin vierailijoiksi on valikoitunut sellaisia sooloartisteja ja bändejä, joiden kanssa Robin on halunnut tehdä yhteistyötä pidemmän aikaa.

   

  Avaa
 70. Ensimmäinen K18-keikka

  Syksyllä tehtiin jälleen kerran suomalaisen popmusiikin historiaa, kun Robin nousi Helsingin The Circuksessa ensimmäistä kertaa K18-yleisön eteen lavalle. Keikka oli hyvissä ajoin ennakkoon loppuunmyyty. Robin on kokenut viimeisen vajaan neljän vuoden aikana ilmiömäisen kasvun ja hänen ensimmäinen K18-keikkansa todisti, että yleisö on tasaisesti kasvanut ja laajentunut artistin kanssa.

  Ajoittain jono keikalle halkaisi koko Helsingin Narinkkatorin ja myöhemmin meno konsertissa oli myös kokeneimmille keikkakävijöille jotain aivan ennennäkemätöntä. ”Taatusti ikimuistoinen keikka” Robin kuvaili tunnelmia keikan jälkeen.

  Avaa
 71. Vesa-Matti Loiri ja Elastinen Hartwall Areenalla

  Robin on tunnettu siitä, että hän haluaa tehdä yhteistyötä ihailemiensa artistien kanssa. Jo vuonna 2014 nuorella supertähdellä oli ilo ja kunnia vierailla henkilökohtaisen idolinsa Vesa-Matti Loirin luona Ivalossa Loirinuotiolla-ohjelman kuvauksissa. Robinin versio Lapin kesä –kappaleesta tässä ohjelmassa kosketti ihmisiä ympäri maan.

  Vesa-Matti Loirin lisäksi Suomen suosituin poptähti on myös tehnyt yhteistyötä vuonna 2015 mm. huippusuositun Elastisen kanssa. Elastisen ja Robinin esittämät kappaleet Kipinän hetki ja Vahva ovat saavuttaneet eri ikäisten parissa suuren suosion. Kipinän hetki oli Suomen jääkiekkomaajoukkueen virallinen kisabiisi vuoden 2015 MM-kisoissa. Vahva-biisillä puolestaan otettiin kantaa kiusaamattomuuden puolesta.

  Vuonna 2015 nämä yhteistyöt huipentuivat 3.10. Vesku 70 –juhlakonserttiin sekä 9. Ja 10.10. Ela Show’hun Hartwall Areenalla. Vesa-Matti Loirin konsertissa Robin esitti Reppu ja reissumies – sekä Lapin kesä –biisit. Elastisen kanssa energiset esiintyjät saivat tuttuun tapaan yleisön liikkumaan ja laulamaan Kipinän hetken ja Vahvan tahtiin.

  Avaa
 72. Nenäshow 2015

  NenäpäiväShowssa Robin esiintyi sekä artistina että somejuontajana viisi tuntia kestäneessä suorassa TV-lähetyksessä. Lavalle Robinin kanssa nousivat Nikke Ankara, Santa Cruz -bändin kitaristit, sekä JVG. NenäpäiväShowssa kuultiin Yhdessä-duettoalbumilta Yö kuuluu meille ja Silmät kii sekä 16-albumilta Parasta just nyt.

  Olen nähnyt millaista elämä on kehitysmaissa ja koska hyvän tekeminen on tärkeää, halusin tänäkin vuonna olla mukana Nenäpäivässä”, kertoi Robin, joka on osallistunut jo neljänä vuonna peräkkäin Nenäpäivään.

  Avaa
 73. Yhdessä – Robin ja World Vision -konsertti

  Suomen suosituin popartisti aloitti komeasti yhteistyönsä World Visionin kanssa järjestämällä upean konsertin Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 14.11. Yhdessä Robinin kanssa lavalla nähtiin vaikuttava kattaus suomalaisia artisteja. Huikeasta show’sta vastasivat Robinin ja yhdeksänhenkisen bändin lisäksi Elastinen, Kasmir, Mikael Gabriel, Club For Five, Nikke Ankara, Jussi 69, Evelina, Vilma Alina, Tommy Lindgren ja Iiro Rantala.

  Konsertilla Robin käynnisti varainkeräyksen hyväntekeväisyyskohteelleen. Nuori artisti on World Visionin Kenian Ng’oswetin lasten oikeuksien lähettiläs ja hän pyrkii toiminnallaan mahdollistamaan Kenian lapsille oikeuden leikkiin ja iloon.

  Konsertti taltioitiin ja se ensiesitetään Nelosella 11. joulukuuta.

   

  Avaa
 74. Yhdessä Tour

  Jo menestyksekäs festivaalikesä osoitti, että Robinilla on faneja yli ikärajojen. Syksyllä 2015 Yhdessä-duettoalbumin julkaisun myötä starttasi Yhdessä Tour. Robin ylitti jälleen kerran itsensä kasaamalla uuden ja entistä isomman show-tuotannon. Kiertue käynnistyi 17.10. Tampereen Pakkahuoneella ja päättyi kahdentoista keikan jälkeen 12.12. Turun Radio City Areenalle. Yhdessä-kiertueella nähtiin myös energisen esiintyjän ensimmäiset K18-keikat täysi-ikäisille.

  Avaa
 75. Yhdessä-levy myi tuplaplatinaa

  Tuplaplatinan kunniaksi Robin ja Loop järjestivät platinajuhlat Helsingissä Sanomatalon Mediatorilla tiistaina 15.12.2015. Paikalla oli valtava joukko faneja ja tunnelma juhlissa oli eeppinen.

  Suomen opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen luovutti Robinille tuplaplatinataulun. Sanomatalolla Robinin kanssa esiintyivät Tommy Lindgren, Vilma Alina ja Kasmir, jotka ovat esittäneet monen muun artistin lisäksi dueton Robinin kanssa Yhdessä-levyllä.

  Avaa
 76. Miten Eskimot Suutelee? Ft. Sanni

  Tammikuun alussa eri puolilla Los Angelesia kuvattu musiikkivideo Miten eskimot suutelee? Ft. SANNI perustuu Robinin omiin ideoihin. Robin tekee uuden aluevaltauksen: kyseessä on ensimmäinen musiikkivideo, jossa Robinin nähdään tanssivan. Askelkuvioita hiottiin huippukoreografi Nathan Trasorasin johdolla North Hollywoodissa Millenium Dance Complex -studiolla, jossa ovat treenanneet myös isot maailmantähdet, kuten Justin Timberlake, Janet Jackson ja Britney Spears. Vauhdikkaalla musiikkivideolla Robinia, Sannia ja muita videon esiintyjiä nähdään monissa mielenkiintoisissa kuvauslokaatioissa.

  Robinin vastanäyttelijänä videolla on Los Angelesissa asuva DJ ja malli Madison Louch. Musiikkivideon on ohjannut Joonas Kenttämies ja kuvannut norjalainen Olav Stubberud (mm. Kygo).

  29.1.2016 julkaistua videota on kommentoitu yllättäväksi, hyväksi, kuumaksi ja erilaiseksi. Musavideo keräsi neljän ensimmäisen vuorokauden aikana yli 750 000 katselukertaa.

  Voit katsoa musiikkivideon tästä

   

   

  Avaa

Tavoita Robin täältä